keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lidlin aarteita


Saksalaisessa lähikaupassamme on vietetty juusto-viikkoa. Viime kerrasta oppineina emme nyt hamstranneet ihan kaikkea jääkaappiin tekemään hidasta kuolemaa vaan keskityimme parhaaseen:

Double Gloucester with Onion & Chives

- pehmeää, kermaista ja ja no, sipulista. Että hipi-hipi Liideliin ja juustohyllyltä iloa elämään!






tiistai 20. syyskuuta 2011

Harald - hirmuisen hyvää


Hyvä ystäväni oli käymässä kotikonnuilla. Sovimme tapaamisen kaupunnille shoppaamisen ja illallisen merkeissä. Kolusimme aikamme keskustan vaateliikkeitä löytämättä taaskaan itseämme. 

Kevein kantamuksin siirryimme siis Viikinkiravintola Haraldiin (Kirkkokatu 16, Oulu) ravitsemaan itseämme.  Kellarikerrokseen laskeuduttuamme vastassa oli iloinen emäntä ja viihtyisän näköinen ravintola. Ruokalistan avattuani toinen toistaan herkullisemman kuuloisat annokset viekottelivat tilaamaan, joten valinta ensikertalaiselle oli vaikea. 

Lopulta päädyin tilaamaan: 

* Vainotulen sytyttäjän sienikeittoa  

Ihanaisen lempeää torvisienikeittoa kera savuisan riistamoussen sekä nuotioleivän 7,90€,  

* Aifurin lammassärää  

Makoisassa liemessä lempeästi haudutettua karitsaa, mustajuuri-perunavoita, tyrnillä ryyditettyjä valkosipulinkynsiä, hunajaisia juureksia, tervaan pudonneita puolukoita sekä herkullisen liemen kaapimiseen saaristolaisleipää. 24,70€  sekä  

*Mustikkamaan houkutuksen 

Kermaisen pehmeä vanukas mustikoista, ruokosokerilla paahdettua Kainuun leipäjuustoa ja mehustettuja lakkoja, mustaherukkahilloketta sekä lakkasiirappia 8,90€. 

Ateria oli ihana! Vain alkukeitto jäi seuraavien ruokalajien jalkoihin pelkästään hyvänä. Lautasilta löytyi herkullisia makuja, joiden toivoi säilyvän mahdollisimman pitkään kielen ulottuvilla. Karitsa oli suussasulavan mureaa. Mutta se mustajuuri-perunavoi! Oooo mama, se oli taivaallista, niin täyteläistä - yksinkertaisen ruokalajin riemuvoitto.  

Tervaan pudonneet puolukat olivat oiva lisä. Itseasiassa olisin voinut viedä sankollisen kotia. Tarjoilija vinkkasi, että kotikonstein samaan lopputulokseen voisi päästä lisäämällä puolukkasurvokseen tervasiirappia, jota löytyy ainakin Villiaromin nettikaupasta, tai tervaesanssia. Mikäli keittiökemistinä löydän oikean sekoitussuhteen, niin hyvin voisin kuvitella tervapuolukan löytyvän jouluisista herkkulahjoista. 

Jälkiruoka hemmotteli myös makuhermoja. Mustikkavanukas oli luvatun pehmeää ja ruokosokeri istui leipäjuustolle hyvin. Mustaherukkahilloke pisti taas miettimään, mikä on tämä lisä, joka kohottaa sen ylle tavallisen. Epäilys sai vahvistuksen, kun tarjoilija kävi tarkistamassa asian kokilta: kardemumma. Jälleen minulle uusi makujen liitto, jota tulen kokeilemaan.  

Illallisen lopputulema oli hyvin ravittu keho ja uusilla kokemuksilla hellityt makunystyrät. Kiitokset vielä tarjoilijoille hyvästä ja leppoisasta palvelusta. Suunnitteilla on jo seuraava käynti.



maanantai 19. syyskuuta 2011

Silkkaa petkutusta!


Luotettava taho eli guyism.com on laatinut listan ruokalajeista ja -paikoista, joita välttää ensitreffeillä vonkaamansa naisen kanssa:


1. Sottaava ruoka - ettei paita sotku

2. Pikaruoka - ettei vaikuta halvalta

3. Burritot - ettei synny hajuhaittoja

4. Valmisruoka - eivät tee vaikutusta

5. Seisova pöytä - että taivut aterian päätteeksi romantiikkaan

6. Pinaatti - ettei töhnäset hampaanvälit tule esteeksi seksille

7. Sipuli - jää pusut saamatta


Juuri tällaisten ohjeitten takia koko angoamerikkalainen maailma voi pahoin! Raakaa laskelmointia ja petosta heti ensitapaamisesta lähtien. Eikö ihmisen pitäisi olla rehdisti sitä mitä on. Ainakin minua se raskaasti ketuttaisi, kun siitä valkohampaisesta raikkaantuoksuisesta etikettivirtuoosista kuoriutuu parin tapaamisen jälkeen aito valkosipulintuoksunen kärkkärin mupeltaja.


Nih!


sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Saapa nähdä...


......mitä tästäkin tulee. Jos sisäinen kriitikko saisi päättää, niin ei mitään. Se on niin perhanan vaativa, katselee mieluimmin tyhjää kuin epätäydellistä. Niin kuin ei muuten olisi jo tarpeeksi pokkuroitavaa tässä elämässä.


Se on täällä 65. leveysasteen tienoilla viety Janten lain noudattaminen niin pitkälle, että napanuoran kautta saa ihmislapsi syyttäjän ja tuomarin alut sisuksiinsa. Niitä alkuja vuosien mittaan ruokitaan ja karaistaan, kunnes ei enää lähimmäisvalvontaa tarvita vaan ihminen säätelee itse itsensä sopivan valjuksi.


Jotta kirjoita tässä sitten blogia!


Janten laki

1. Älä luule, että sinä olet jotain.

2. Älä luule, että olet yhtä paljon kuin me.

3. Älä luule että olet viisaampi kuin me.         

4. Älä kuvittele, että olet parempi kuin me.     

5. Älä luule, että tiedät enemmän kuin me. 

6. Älä luule, että olet enemmän kuin me.

7. Älä luule, että sinä kelpaat johonkin.
8. Älä naura meille.

9. Älä luule, että kukaan välittää sinusta.     

10. Älä luule, että voit opettaa meille jotakin.